MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być...
fot. pixabay.com

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być potencjalne groźne dla zdrowia, a nawet życia człowieka. Wbrew pozorom i powszechnym mitom mogą być one obecne nie tylko w produktach kupowanych od właścicieli małych gospodarstw rolnych, ale także w jajkach, mięsie i mleku, które dostępne są w supermarketach. Za rozwój części bakterii w żywności odpowiadamy sami m.in. przez niewłaściwe przechowywanie żywności. Sprawdź, jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych!

Zobacz również

Pożar w Jamach pod Grudziądzem. Dwie osoby zostały poparzone

Pożar w Jamach pod Grudziądzem. Dwie osoby zostały poparzone

Podwójna dawka Ingebrigtsena na Śląskim! „On łaknie rekordu"

Podwójna dawka Ingebrigtsena na Śląskim! „On łaknie rekordu"

Polecamy

Ten dżem zrobisz już w lipcu. Tak smaczny, że chce się go wyjadać ze słoiczka

Ten dżem zrobisz już w lipcu. Tak smaczny, że chce się go wyjadać ze słoiczka

Jak sprawdzić, czy ktoś jest psychologiem? To nie takie proste. Ekspertka wyjaśnia

Jak sprawdzić, czy ktoś jest psychologiem? To nie takie proste. Ekspertka wyjaśnia

Agnieszka Dygant i Barbara Kurdej-Szatan w spodniach, które są hitem sezonu

Agnieszka Dygant i Barbara Kurdej-Szatan w spodniach, które są hitem sezonu