MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Smażona ryba – w szczególności karp – to danie wyjątkowo...
fot. weyo/123RF

Kto nie powinien jeść ryb? Przeciwskazaniem do ich spożycia jest nie tylko alergia na ryby. Uważać muszą osoby z dną moczanową i migrenowcy

Ryba smażona

Smażona ryba – w szczególności karp – to danie wyjątkowo tłuste, które mocno obciąża żołądek i może zawierać małe ości. Dlatego należy je podawać bardzo ostrożnie dzieciom i osobom starszym. Nie jest to potrawa polecana dla osób, które ze względu na swoje przebyte choroby lub zabiegi operacyjne powinny stosować dietę lekkostrawną.

Smażonej ryby powinny także unikać osoby cierpiące na przewlekłe schorzenia wątroby, z wysokim poziomem cholesterolu i/lub hipertrójglicerydemią, refluksem żołądkowo-przełykowym, zaburzenia jelitowe, w tym zespół jelita drażliwego i choroba uchyłkową jelit.

Zobacz również

DJ Hazel i Camasutra w Energy 2000 rozpalili publiczność. Była zabawa do białego rana

DJ Hazel i Camasutra w Energy 2000 rozpalili publiczność. Była zabawa do białego rana

Ciekawe spotkanie! Podróżnicy ze Stalowej Woli opowiedzieli o zdobyciu Kilimandżaro

Ciekawe spotkanie! Podróżnicy ze Stalowej Woli opowiedzieli o zdobyciu Kilimandżaro

Polecamy

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić